Stäng ×

Senaste nyheterna

  • Problem med att se namnen på gåvobeviset? Klicka här för en förklaring och hjälp med att lösa problemet.

    Läs mer
  • Några gånger har klickknappen inte fungerat som den ska. Vi ber om ursäkt men orsaken är positiv!

    Läs mer
  • Klimatsmart gör en ny kampanj för att stödja Naturarvet! Om du ger ett nytt tips om ett företag eller en produkt som är bra för vår miljö och natur så ger Klimatsmart 50 kronor till Naturarvets arbete.

    Läs mer

Gör ett klick för Iglekärr!

Varje klick räddar en bit skog

03.591.223:35 kr kvar att samla in

Skogen är räddad – för tillfället!

Ett enormt stort tack till alla er som reagerade på vårt nödrop! Alla de gåvor som har kommit in de senaste veckorna har övertygat säljarna av Iglekärrs gammelskog att vi har förmåga att samla in och betala skogen. De har därför gått med på att förlänga betalningstiden ytterligare ett år. Så även om vi har ett stort arbete framför oss så får i alla fall skogen och alla dess innevånare en stunds nyårsfrid!

Vi vill gärna berätta att de tre familjer som nu säljer Iglekärrsskogen till oss har varit fantastiskt hjälpsamma och de har gjort vad de kunnat för att underlätta för oss. Ett stort tack till dem också! Naturarvet har ju som princip att bara köpa skog av små privata ägare. Vi tycker att de större bolagen borde ha råd att själva bevara den gammelskog de äger, men för en enskild familj kan det bli ett stort ekonomiskt avbräck att inte avverka skog man länge har sparat.

Naturarvet kommer att betala ränta på de pengar vi fortfarande är skyldiga för skogen så ju fortare vi kan betala av desto bättre. Varje krona vi får in nu i början av året blir på det sättet extra mycket värd. Insamlingen fortsätter därför med förnyad kraft – vi har ett år på oss – det ska vi klara!

Tack än en gång för all hjälp!