Stäng ×

Senaste nyheterna

  • 1.a) Enligt SCBs statistik är nu 3,7 % av produktiv skogsmark skyddad. Om målet är ca 15 % och 0,1% tillkommer varje år, hur många år tar det innan vi når målet? Avrunda till närmaste heltal. 1.b) Enligt samma statistik avverkas och gallras 2.4 % av all produktiv skogsmark varje år. Hur många år tar […]

    Läs mer
  • Vi har haft problem med gåvobevisen. Om du har beställt något men inte fått det – klicka på ”läs mer”.

    Läs mer
  • Det växer så det knakar! Nu blir vi fler och fler Iglekärrsfaddrar. Läs här om hur det går och om den spännande fortsättningen…

    Läs mer

Gör ett klick för Iglekärr!

Varje klick räddar en bit skog

03.222.379:68 kr kvar att samla in

Gammelskogens rätt att finnas

avenbok_welcomeAvenboken välkomnar nya givare, Foto: Lo Jarl.

När man vill bevara gammelskog är det lätt hänt att man hamnar i polemik och politiska trätor. Det är märkligt att man måste argumentera, motivera och kämpa för att bevara några futtiga procent av skogen orörd av människans industriella aktiviteter.

Det är därför Naturarvet finns. När tillräckligt med pengar kommer in till Naturarvet ska skyddsvärd gammelskog köpas. Den inköpta skogen blir därmed skyddad från avverkning och försäljning för all framtid. Det behövs inga politiska beslut för det, inga rationella eller irrationella argument. Det är därför vi vill bjuda in fler och fler att bli givare. Ju mer pengar in, desto mer gammelskog bevarad för all framtid!

Och det är bråttom! Bara någon procent av Sveriges skogsmark är fortfarande oskyddad gammelskog. Långt mer gammelskog avverkas än skyddas varje år. Det som behövs nu är du. Du kan göra ett val, att avsätta en liten del av det du tänkt som din egen pension till att skapa ett naturarv av fredade gammelskogar för all framtid.

Det kanske du redan gör. Tänk då på alla som inte vet om att dom kan få göra samma val. Bjud in dom att hitta fram till Naturarvets hemsida och möjligheten att tillsammans skapa ett Naturarv av fredade gammelskogar för människan och allt annat liv att kunna bara vara i.