Stäng ×

Klicka för Gammelskogen!

Vänta på sponsorns sida. Då räddas en bit skog.

00.095.814:74 kr insamlat

Bevara Sveriges gammelskog!


PÅGÅENDE INSAMLING: SKARNHÅLANS GAMMELSKOG

Ge en öronmärkt gåva till Skarnhålans gammelskog genom att KLICKA HÄR!

Naturarvet toppade Biologiska mångfaldens dag 2018 genom att skriva kontrakt på Skarnhålans gammelskog, 40 ha äkta gammelskog med de högsta naturvärdena i hela Risveden. Nu har vi chansen att knyta ihop ett ännu större sammanhängande skyddat område med Solliden och Iglekärr i väster, Ekliden centralt och Skarnhålan i öster. Läs mer om denna fantastiska nyhet på denna sida!


VAR MED OCH SKYDDA GAMMELSKOG!

naturarvet_utsikt_banner

Bli skogsfadder – KLICKA HÄR!

Ge en gåva till Naturarvet direkt genom att KLICKA HÄR!

Swish 9011172 | BG 901-1172 | PG 901117-2

Gammelskog är ett ekosystem med lång kontinuitet, en skog i balans, många olika träd i olika åldrar och med död ved som rakor och lågor. Där finns livsrum för en mångfald av växter och djur, som också är en del av gammelskogen. Där får kolet lagras och ligga kvar i orörd mark. Där trivs du och jag för vi kan uppleva harmonin i det vilda, det tysta, det glädjerika sköna.

Var med på resan och bygg ett naturarv av svensk gammelskog genom Naturarvet. Hittills har tre skogar skyddats genom Naturarvets arbete. Nu är ambitionen att öka takten och skydda fler skogar snabbare. När vi är många tillsammans så går det. Privatpersoner, företag, andra organisationer, skogsägare – hela folket – Din och min insats skyddar Sveriges sista gammelskogar!


NÄSTA SKOG: TILL GAMMELGRANENS MINNE

Insamlingen Till Gammelgranens Minne hedrar symbolen för Iglekärrs gammelskog, Gammelgranen, som dog under skogsbranden i maj 2018. Det 600 ha av ett stort brandfält som Naturarvet pekade ut i Härjedalen har nu avsatts frivilligt av nya ägaren Stora Enso. Vi har fått en preliminär rapport om att såväl björn som skogsfågel smaskar i sig vårprimörer och trivs på den nya brännan.

Vi har redan tittat på en del andra områden som inte har brunnit. Vi har ännu inte lyckats med att lokalisera en skog som har rätt kriterier och är till salu. Du får gärna tipsa oss om gammelskogsområden som är skyddsvärda och kan tänkas vara till salu.

Klicka här för att läsa mer om insamlingen.

Klicka här för att ge ditt löfte till insamlingen. Klicka här för att ge en gåva direkt.

Senaste nyheterna

  • Samarbeten under hösten, framgången med insamlingen till Skarnhålans gammelskog och motgångar i att hitta nästa skog. Här kan du läsa vårt senaste nyhetsbrev i webbläsare. Vill du ha vårt nyhetsbrev i din mejl lite då och då så anmäl det genom att klicka här eller skicka ett mejl med rubriken ”Gammelskogsnyheter Tack” till info[at]naturarvet.se

    Läs mer
  • Nu finns 12 nya paraplyträd i Skarnhålans gammelskog. Du kan nu bli stolt “ägare” till ett av dessa unika träd och på så sätt skydda trädet och ett område runt det för evigt. Det första är redan tjingat och sponsras av Sara Bergmark Elfgren. Hon tog emot priset The White Reindeer Award och matchade prissumman […]

    Läs mer
  • 100 000-klubben Även vår folkkäre gammelskogs-målare John Bauer hade sina svarta dagar. Han visste att när yxan gått igenom skogen så var den död, som skog. Han vandrade ofta i skogen för att få inspiration till sina magiska målningar. Ett hygge kunde också vara en inspiration – till att se svärtan i världen – se […]

    Läs mer